Kastar loss från Mariestad

Fredag 20/5

Dags att summera helgen. Vi tjuvstartar sommarseglingen med att transportera Amarant till Göteborg. Fredag em vid halvfem kastar vi loss från ett grått regnigt Mariestad. Är det så här det är i Norge? Får ändå en fin segling ner till Kållandsö där vi lägger till vid Mistaudde. Framme vid nio tiden på kvällen. Blir en snabb kvällsmat och sen kojar vi trötta.

Lördag 21/5

Vaknar redan vid fem båda två. Fixar frukostgröten och lägger sen loss. Kör motor till Navensfyr. Hissar seglen och startar en lång kryss ner mot Vänersborg. Vinden ligger precis mitt emot med en styrka på 5 – 8 m/s. Vi kryssar fram och tillbaka över Dalbosjön och är nere i Vänersborg vid 2 på em. Fortsätter direkt ner i Göta älv. Här har vi tur med både broar och slussar som öppnar nästan direkt. Vi beslutar att stoppa i Lilla Edet efter 65 M för kl är då 19. Samtidigt har det börjat regna igen. Lägger fast och fixar middag sill och svensk färskpotatis med gräslök. Härlig mat så här när sommaren är på gång. Regnet håller i sig hela kvällen och natten men det gör inget för vi sover som stockar.

Söndag 22/5.

Gråväder när vi vaknar men regnet har slutat. Klockan nio tänker vi börja slussa men vi får vänta för en norsk tanker är påväg söderut. Halv tio är det vår tur. Ner kommer vi i ett nafs. Bra medström i början loggar 8 – 8,5 knop. Längre ner i älven stabiliseras det på ca en knops medström. Även idag flyter det på bra. Till och med järnvägsbron vid Marieholm öppnar direkt. Här har vi väntat många gånger. Vi har fått lov att lägga oss hos Långedrag teknik fram till fredag då vi kastar loss på allvar.  Bara packa lhop lite grejor och promenera över Götaälv bron. Här får vi vänta på broöppning en segelbåt passerar under oss. X 2000 tar oss sen på en timme hem till Skövde. Bara att längta till nästa fredag då vi ska segla ut i saltvattnet.

 

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s