Äntligen dags på allvar.

Fredag 27/5

Nu har dagen kommit som vi väntat på länge. Sista arbetsdagen på några månader. Vi säger hej till jobbarkompisar och elever. Packar bilen med sista lasset och drar till Göteborg.  Här ska vi möta upp min syster som sen ska ta bilen tillbaka till Skövde. Hamnar i fredags trafiken 30 min på 1 km åkning. Tur man inte bor här. Så småningom lyckas vi ta oss ut till Långedrag teknik i Lundbyhamnen. Vi har 5 min tillgodo innan de stänger betalar för service och hamnplatsen vi haft i 5 dagar. Ägnar sen en timme åt att packa ner allt.

Dags för avfärd kl 18.15. Solen skiner och det är riktigt varmt.  Så vill vi ha der varje dag. Dåligt med vind är det så vi kör mot ut till Vinga. Här kommer det en fin No på ca 5 m/s. Vi hissar segel och lägger en waypoint  29 M bort norr om Skagens udde väl utanför farledstrafiken. Autopiloten får göra jobbet till en början. Vi äter kvällsmat och får sen en vacker solnedgång i väster. Amarant gångar på i ca sex till sju knop och vi vaggas med.

Lördag 28/5

Kl 01.00 Framme vid vår Wpt mörkret har lagt sig fast försommar natten blir ju inte så mörk. Vi lägger ny kurs mot Lindesnäs 117 M bort i väster. Vinden håller sig fortsatt från No. Amarant håller sin fina fart. Eva sover sen några timmar och jag sitter i lä och bara gungar med. Ser fatygstrafiken på avstånd annars är havet tomt. Ljusnar vid halv fyra. Jag väcker Eva som kommer upp och tar över. Jag hoppar direkt i kojen och småsover några timmar fram till halv sju. Fixar den sedvanliga grötfrukosten och äter den i sittbrunnen. Eva vill sova lite till och gör så. Vågorna kommer lite från sidan så autopiloten hänger inte riktigt med. Jag får handstyra i stället. Bra för då somnar man ju inte. Dagen går vi äter, fikar, äter igen och tar en em fika. Rätt som det är ser vi land uppe i norr. Norges höga kust framträder i horisonten. Vi närmar oss så sakta men vi går nästan parallellt med kusten. Klockan 20.15 passerar vi Lindesnäs Norges sydligaste udde. På loggen står det 160M. Vi beslutar att gå till Lista och ta natthamn där. Bara 20M dit. På slutet går vinden ner och vrider emot. Vi starar Volvon som får jobba sista 2 h. Då får vi ju även laddning till batterierna. Solen går återigen ner innan vi är framme. Mörknar så sakta Navigatorn och två röda ensfyrar leder oss in i hamnen. Längst in i hamnen hittar vi en ledig brygga som vi lägger fast vid. Stänger av motorn klockan är nu 23.30 vi har seglat 180M på 29 h snitt på 6,2 knop. Tandborstning och direkt i kojen. Slocknar på två sekunder.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Äntligen dags på allvar.

 1. Kjell Skog skriver:

  Ha de gött:)
  Hälsar Kjell från ett regnigt Simsjön

  Gilla

 2. buntjn skriver:

  Det skall bli spännande att följa er färd norrut längs den norska kusten. / Torbjörn

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s