Trondheimsleia är låååång

Torsdag 9/6

Forsnesvågen på Hitra. Rel mulet svag sydväst +8.

Sov gott inatt. Spegelblankt när jag tittar ut. Fixar morgonbestyren och släpper vår trygga boj och drar vidare. Direkt när vi kommer ut ser vi havsörn totalt fem st på en kort bit. Härligt att se de kraftig vingslagen. Ofta är de uppvaktade av någon ilsken mås eller trut. Vi slö seglar idag. Ibland går det bara 2 knop. Blir ifatt åkta av två finländska båtar som vi senast såg i Askvoll för en vecka sen. De kommer för motor med storseglen hissade.image.jpeg

Vinden ökar så sakta och vrider över på nord. Rätt som det är får vi lite regn och hagel men det drar snabbt bort. Vi ökar så sakta farten och ligger de sista tre timmarna på mellan 7-8 knop. Finländarna blir ordentligt avhängda nu när vi fått vind. Vi siktar på Brekestad i början på Trondheimsfjorden. Trondheimsleia startar utanför Kristiansund och är ca 60 sjömil lång. Känns skönt när vi seglat igenom den och knappt behövt använda motorn något. Efter dagens 39M styr vi in i hamnen tomt på gästbåtar. Lägger fast, i med strömkabeln på med värmaren och dags för em fika. Promenad på centrumgatan lite matinköp och lite kläder bla en jacka till mig och en snygg parkas till Eva. Tiden går fort när man inte stressar så innan vi vet av det är det kväll. Dags att dra ut på en joggingtur. Landskapet är här helt platt består av en stor sandås. Vi lyckas väl jogga ca 9 km innan vi är tillbaka i båten. Varmdusch på hotellet här vid hamnen var gott.  Lax till kvällsmat tyvärr inte egen fiskad utan köpt i affär. Nu laddar vi för en heldag i Trondheim. Vi tar snabbkatamaranen in dit i morgon tar bara 1 h.  Återkommer med rapport om det senare.

 

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s