60 sjömil tor Trondheim.

imageIbland kan man ta den enkla vägen på havet. Vi valde den idag. Snabbkatamaran till Trondheim. Fort gick det 34 knop. Tog knappt en timme så var vi inne i Norges gamla huvudstad. Här blev det givetvis besök på Nidarosdomen. Kyrkan började byggas redan 1070 och har sen byggts på i omgångar för att visa århundraden raseras och byggts upp igen. Sista stora bygget var mellan 1869- 1969. Det är Nordens största kyrka häftig takhöjd och kanonfin akustik. Orgelpipporna var magnifika. Vilket basljud det måste komma ur de längsta. image.jpegNågra museer i anslutning till kyrkan han vi också med innanvi tog oss över den gamle bro till Bakkelandet. Här ligger det gamla trähus med smala gator och gränder. Jättefint att stöva omkring här. I närheten ligger fästningen på en höjd. Här har vi en fin utsikt över staden. Väl nere i centrum var det dags för en välbehövlig lunch. Priserna är ju visserligen lite högre än hemma men mat måste man ha. Pasta och hjemmelagad lasagne smakade fint.imageVid tretiden var benen trötta så bara att vandra tillbaka ner till färjebryggan och ta båten tillbaka till Brekstad. Perfekt väder idag. Varmt i sittbrunn går perfekt att ligga och sola nu. I morgon blir det nog en tidig start för att fortsätta mot norr. Ca 150 sjömil kvar till polcirkeln. Vi har nu varit ute i två veckor seglat 775 sjömil utan att behöva ligga inblåsta någon dag än. Nästa vecka verkar också bli bra om YR håller sina prognoser.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 60 sjömil tor Trondheim.

 1. Qinoa skriver:

  Hej på er. Det är kul och även bekant att få ta del av er segling. En eloge till er fina framfart! Vi känner igen vädret. Ömsom vin ömsom vatten men desto mer njuter man av de varma stunderna. God tur och lagom vindar önskar vi på Qinoa

  Gilla

 2. Kjell o skriver:

  Ni ser ut att ha goda vindar o gött väder:)
  Här i Simsjön är premiär turen av klarad i Trissjollen. Det blev en tur runt sjön i stiltje med elsnurran.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s