Sol och nordliga vindar

Lördag 11/6

Brekstad: sol vind N-No 4-9m/s

Vaknade tidigt redan lite över fyra. Solen var redan uppe. Fixade till och lade loss. Eva sover vidare. Måste segla tillbaka 6M innan jag kan svänga norrut igen. Eva kommer ut vid sex och har fixat frukost. Gröt, smörgås och te var gott i solen. Temp är fortfarand låg bara 8gr så här tidigt. Overall mössa och vantar är det som gäller.image

Här passerar vi under bron i Stokksundet. Vi kan segla bitvis men motorn får hjälpa till mer och mer eftersom vinden hamnar mitt emot. Vi går hela tiden inomskärs.Det gör ju att det är lätt att laga mat och sitta och läsa när det inte är några vågor. Autopiloten styr hela tiden. Vattnet har antagit en härlig turkos färg nu mycket likt medelhavet.imageVid sextontiden är vi framme vid natthamnen som råkar bli Säterviken. Vi har seglat 61M idag så det är skönt att lägga till. Betalar 210kr i hamnavg. Ser en karta med en turstig precis nära hamnen. Den går runt några småfjäll. Vi byter snabbt om och tar oss runt på den mycket fina rundan. Sammanlagt tog det 2h att ta sig runt inklusive rast med bananätning. På en fjälläng ser vi ett rådjur stå och observera oss. Tydligen ska det även finnas älg här ute i havsbandet. Hade varit roligt att träffa på. Fiskeläget där vi ligger har specaliserat sig på havsfiske för turister. Står bilar från Tyskland ,Tjeckien,Slovakien och Lettland här. Man kan hyra båtar och åka ut själv eller hyra en mindre fiskebåt med kapten för turer längre ut till havs. En båt kommer in med ett antal stora torskar. Vi tar däremot sista kasslern till middag som vi hade med hemifrån. Idag passerade vi vårt nordliga rekord sen 1987 när vi med Balladen Vårvind var uppe och vände vid Holmön utanför Umeå. Så varje dag framöver blir en ny rekord dag. Vi får se vart det slutar. Solen står fortfarande högt går inte ner förrän 23.45 så natten är i stort sett ljus nu.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sol och nordliga vindar

  1. Qinoa skriver:

    Vi vill också vara där… Det är så,storslaget och fritt från många andra båtar… fast kyligt… /Qinoa

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s