Späckhuggarmöte

Söndag 12/6

Sæterviken: grått, nord 2-4m/s 9grader.

Idag tog vi sovmorgon till halvsju. Solen  är borta och molnen ligger som en tät matta över himmlen. Vi väljer att gå utomskärs idag inga vågor svag vind. Kör motor till en början. Frågar Eva om vi ska ha fisk till middag och får ett ja till svar. Sagt och gjort vi stoppa och släpper i en häckla med pilk. Snabbt napp upp kommer en Sej. Krokar av och nytt försök 2till upp i hinken. Ett försök till ger ytterligare 2. Nu är middagen räddad på 5 min. Vinden kommer lite mer och vi börjar segla. Dikt bidevind hela tiden fart 4-5 knop. Rätt som det är tycker jag att det sticker upp en pinne några hundra meter bort. Men den försvann snabbt för att komma upp igen. Ingen pinne var det utan ryggfenan på en Späckhuggare. Ropar till Eva att komma upp och kolla. Då får vi se tre – fyra stycken som är påväg mot oss. Eva hämtar kameran. Tyvärr dyker de och kommer upp för långt bort. Lite längre bort ser vi flera stycken som med ordentliga plask klyver ytan. Totalt ser vi nog ett tiotal. Alla för långt bort för att fota. Man ser tydligt den vita underdelen vid hakan när de kommer upp över vattnet. Plötsöigt är de borta och vi seglar vidare. Vi har siktet inställt på Rörvik. Framme vid 16 tiden efter 38 M. Eva passade på att göra äppelpaj på vägen så den smaskar vi i oss direkt när vi lagt fast. Givetvis med några koppar gott kokkaffe.  Vi får se vad vi ska hitta på nu i kväll lite promenader blir det nog. Vädret är ljusare nu men solen har inte orkat igenom. Passerade latitud 65 idag.  Polcirkeln är nr 66.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Späckhuggarmöte

  1. Qinoa skriver:

    Måste varit ett häftigt möte med späckhuggarna. Något som vi har kvar att se fram mot, någon gång. Blir ni inte trötta på fiskdieten?😊

    Gilla

  2. amarantmsk skriver:

    Ja det var roligt. Fisk går alltid ner fast idag blev det grillkött.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s