Vissa dagar blir inte som andra dagar.

Tisdag 21/6

Kärringöy : mulet, duggregn vind från syd.

Vi börjar dagen med lite motion. Här finns en turstig som går upp till middagshauge. Passar bra att jogga upp till trodde vi. Norrmännen har ju en viss kärlek för motbackar så efter en knapp kilometers platt väg drar det iväg uppåt. En smal lätt lerig brant småstenig stig. Det dröjer inte länge förrän mjölksyran kommer krypande i benen och hjärtat pumpar max. Dags att övergå till promenad med höga knälyft. Så småningom efter 1.7 km är vi uppe på toppen 284m visar skylten. Alltså ungefär som Billingen. Vi har en fin utsikt mot nordväst där solen lyser på snötäckta Lofotenberg. De ser ut att ligga strax bortom strandkanten. Bara att ta ekan och ro dit. I själva verket är det ca 45 sjömil dit. En hel dags segling för oss. Vi fortsätter på en ny stig ner givetvis lika brant , stenig och lerig. Här får vi hänga armkrok i fjällbjörkarna för att inte kana iväg för fort. Ner kommer vi och får sen några km platt asfaltsväg fram till båten. Det duggar lite lätt men är rel varmt idag + 13 visar termometern. En skön varmdusch följt av en god frukost gör det hela riktigt bra.

Lite i elva drar vi oss bort till museet som visar livet här på Kärringöy i fornatider. Här ser vi en multimedia film om gamla tider. Vi kan också gå runt och titta i de gamla husen. Ser bla en stor vedeldad bakugn för flatbröd. Bröd som håller sig flera månader. Vi börjar också med en guidning av stora huset när telefonen ringer. Min syster Ami berättar att min pappa somnat in. Han har bott på ett äldreboende några månader och sakta men säkert har åldern tagit ut sin rätt. imageNu blev han drygt 92 Här är han när vi för sista gången gick 2.5 km runt Hållsdammen i november. Då fanns det fortfande lite krafter kvar i benen. Han var den som skapade mitt intresse för båtar sjö och hav.

Redan när han köpte sin första träsnipa 1964 var jag fast. Har sen dess alltid kännt något visst med sjöliv. När han och mamma sen köpte sin första segelbåt blev mitt intresse än större.  Det har sedan hängt med i resten av livet.

Eftersom jag och min syster har misstänkt att dagarna har varit räknade så har vi bestämt att vi ska fortsätta seglingen och skjuta på begravningen tills vi kommer hem. Det gör att mitt i det tunga får vi försöka glädjas över vad som komma ska. Mitt minne finns alltid kvar djupt där inne.

Dagens lunch blir lite ut över det vanliga. Igår kom en kille med en hel fiskelåda full med uer. När jag frågade hur djupt han hade tagit dom fick jag till svar 180m och vill du ha en. Givetvis kan man inte tacka nej till ett sånt erbjudande. Uer är en jättegod matfisk.image.jpegFilead och stekt tillsammans med potatismos och ärtor. Rena ramma lyxmaten.

Vi känner inte för segling idag efter allt som hänt plus att gråvädret med regn håller i sig  så det blir slödag i ruffen. Går bra att bara vara,läsa lite, låta tankarna vandra och inte känna några måsten. I morgon är en ny oskriven dag som ska fyllas med händelser. Kollar in de nya segelbåtarna som lagt till här i hamnen.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s