Tromsö sol sol paradisdag.

Torsdag 30/6. Tromsö.

Vilken dag vi haft idag den kommer vi sent glömma. Perfekt väder ca 23grader sol svag vind. Vi fixade ett rabatt kort på buss och sevärdheter som gäller 48 h. Perfekt för oss. Började på Botaniska trädgården som har en mycket stor samling av växter från alpina växtzoner runt om i världen. Vi kom mitt i värsta blommningen. Oj vad många fina blommor det finns. Tillbaka i båten tog vi en förstärkt em fika och en liten lur. På kvällen tog vi bussen till IshavskatedralenimageVilken härlig arkitektur. Verkligt stilren. Därefter tog vi kabinbanan fjellheisen upptill fjellstua på 400 möh. Vilken utsikt över Tromsö. Magiskt. Fortsatte till fots upp på kalfjället. Nu blommar fjällsippor i tusentals tillsammans med olika typer av Saxifragor och backtimjan. Det är så varmt nu att vi kan gå i kortbyxor och bar överkropp utan att frysa. Passerar över lite snöfläckar här och där som får svårt att hålla sig nu i solvärmen. Uppe på ca 550 möh stannar vi och käkar lite frukt och dricker lite gott fjällvatten. Beundrar samtidigt utsikten åt alla håll. image.jpegVandrar så sakta tillbaka och tar kabinbanan och sen bussen hem till Amarant.

På kvällen får vi besök av Frank Hugo Storelv med Sondre och Sigrid från Hammerfest. Frank träffade vi första gången i Askvoll när han kom i sin Nordlandsbåt. Han seglar och strider för att kärnkraftsfabriken Sellafield i England ska stängas. Han seglar sin Nordlandsbåt mellan Svenskegrensen till Murmansk under tre somrar. Vi har mött honom i flera hamnar under resan. En jättetrevlig kille som kämpar för en bättre värld.

Vir också en lite inblick i hur det är att leva som barn i Hammerfest långt norr om polcirkeln. Vintertid är det pannlampa och reflexväst som är det viktigaste att ha när man ska gå till skolan eller vara ute och leka. Kallt och mörkt har man i ca två månader.

Sitter och skriver  det här när kl är 00.15. Solen lyser så fint på fjällsidan. Massor med folk är ute och promenerar i hamnen. Inte känns det att det är natt. Måste man sova nu när det är så vackert. Konstigt nog känner man sig inte trött här uppe.imageHoppas på en lika fin dag om några timmar när vi förhoppningsvis har sovit lite.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s