Ännu en dag i paradiset.

Lördag 2/7

Tromsö: sol bleke.

Det första vi gör när vi vaknat är att gå till Rema 1000 och fylla på förrådet av färskmat. Packar in och lägger loss. Passar på att tanka en dunk diesel. Det kan behövas när fjorden ligger som en spegel. Fortsätter sen mot nordost. Funderar på vart vi ska. Kollar väderprognoser och vi har ett litet högtryck med svag lite senare ökande sydliga vindar. Vi tar beslutet att satsa på Nordkap. Det är ca 180M dit. Tar vi det i ett svep borde vi vara uppe vid udden i morgon vid lunch tid om allt går bra. Har vi kommit så här långt norrut vore det synd att missa en sån chans med det här fina vädret. Vi har tuffat motor hela tiden i ca 6 knop. Varmt och skönt ca 21 gr. Ligger och solar i sittbrunn och tittar upp på snötäckta fjäll med glaciärer.image.jpegIngen större båttrafik här uppe. Mött en fiskebåt och en lastbåt. Blev också omkörda av en motorbåt. Vattentemp håller nu faktiskt hela 11 gr. Badbart med god vilja. Vi fikar, äter lunch ,läser och har det allmänt gott. Autopiloten sköter styr jobbet. Bara ställa om den när vi ska skifta kurs. Just nu är kl 17 och vi ska gå ut på ett öppet parti som kalls Lopphavet. Här kan det vara tufft när nordan sätter i men idag är det nästan spegelblankt. Det är bara att njuta och hoppas att det håller sig. Vi har nu gått 53M för motor och ska snart fylla på diesel från en reservdunk. Återkommer senare med fler färdrapporter.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ännu en dag i paradiset.

 1. jonasrlundgrenK skriver:

  Nordkap per segelbåt.. Grymt! Djupt imponerad! Kör hårt!

  Gilla

 2. Anders Hörnlund skriver:

  Det lockar onekligen med ytterligare en segling mot Luften! Lästips Den sista vikingen, ger en historisk bild av Lofotfisket, ett måste

  Gilla

 3. amarantmsk skriver:

  Ja här uppe är det härligt varje dag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s