Ny dag nya intryck.

Måndag 4/5

Skarsvåg: halvklart svag vind.

En ny dag gryr. Vi sov som stockar i natt vaknar inte förän halv nio. Blir en morgondusch på badbryggan. Någon service i hamnarna här uppe finns inte. Har vi tur kommer vi åt elström men toa och dusch är ovanligt. Men ok här betalar vi heller inget. Står ingenstans att det kostar något och ingen att fråga har vi. Vi låg i alla fall tryggt och säkertimage.jpeg

Vi kollar in byn lite mer nu på fm.  Några fiskecamper är det. Text på tyska och tyska bilar så det verkar vara dom som hittat hit. En turistbuss från Blekinge har också hittat hit. Allihop verkar vara inne i turistshoppen samtidigt. Men vi kör oss också in och kollar. Inga inköp blir det. Lossar sen våra förtöjningar och tuffar ut.

I dag står det fisk på menyn men inte vilken sort. Vi stoppar upp efter 4M och  skickar ner pilken i det 8 gradiga ishavsvattnet. Det dröjer inte länge för än menyn är spikad torsk blir det. Två fina torskar åker upp i sittbrunnen och avlivas snabbt. De kommer att rensas och fileeas när vi kommer i hamn.image.jpeg

Fortsätter nu för bara genuan vinden fyller på från nordost och vi gör 5,5 knop. Efter 20M är vi framme i Honningsvåg. Det här är ett litet större fiskeläge med fler och större fiskebåtar. Även hurtigrutten lägger till här, just nu ligger båten Nordland här. Vi är nu nere å syd sidan av nordkaps ön. Och har också passerat vårt östligaste position på resan longituden är ost 26grader 13.55 minuter. Rakt söder ut ligger exvis Kreta i Grekland. Vi tar en tur på byn och hittar lite snygga tavlor att pryda väggarna med när vi kommer hem. Torsken är nu klar att stekas och åka ner i två hungriga magar. Det blir säkert gott färskare fisk går ju knappt att få.

Planen för morgondagen är inte lagd än. Vi får se hur väder och vind är. Ett är dock säkert söderut blir det.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s