Bra segling.

Torsdag 7/7

Hasvik: mulet, väst 6 m/s

Lämnar Hasvik direkt efter frukost. Grått ute men uppehåll. Vinden är helt ok. Vi ska ju segla över loppehavet idag och här är det helt öppet i ca 30 M. Vi har en bidevindbog med stor och genua max inskotade för att vi ska ligga upp på Sildas NV udde. Vi har 11M innan vi är där. Havsdyningen hissar oss upp och ner. Det härliga är att den kommer in snett akterifrån och skjuver på Amarant. Vi klarar udden precis utan att behöva slå.  Därefter kan vi släppa lite på seglen och falla av lite grann. Farten idag ligger mellan 5 och 7 knop vinden går lite upp och ner.

Målet för dagen är Skjervöy som ska ha en fin hamn på ostsidan av ön. Vi hinner med att både fika 2 ggr och äta lunch innan vi är framme vid 16-tiden. Dagens sträcka blev 39M med snitt på 5,5 knop.  Lägger till långsides gästpontonen. En schweizisk segelbåt ligger på bryggan bredvid. Pratar med två norrmän om fisket här. De tycker min pirk är för liten och skänker mig en större. Nu ska vi ta de stora.image.jpegHär är första hamnen sen Andernes som har lite service. Både dusch och toa plus tvättmaskin. Vi utnyttjar allt. Hinner köra två tvättmaskiner och torktumla innan kvällen är slut. Middag blir en kombi av sill från Abba och stekt sej från havet. Smakade som vanligt bra. Får tips om att de visar fotboll på hotellet. Vi går dit vid åtta men matchen börjar ju inte för än kl 9. Vi sitter kvar tar en öl Eva tar vin. Hinner kolla lite på dagens Tour de France innan fotbollen drar igång. Frankrike slår Tyskland med 2-0. Fantastisk stämning på läktarna nu när Frankrike är i final. Den får vi försöka se på söndag någonstans. Efter matchen vandrar vi tillbaka till båten och kojar.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s