Valbilder och fågelberg.

Lördag 16/7

Bjeköya: sol vindstilla.

Börjar med att lägga in några bilder på valar från igår.

Dagen började bra. Solen lyser i sittbrunn när vi vaknar. Frukosten äts givetvis då ute. Efter att vi låtit maten sjunka ner lite drar vi på oss joggingkläder för en tur. Här fin flera spår att välja på. Vi får till en härlig tur på stigar genom mörk granskog till små fjällplatåer med fjällbjörk. Det får koras till bästa joggingturen hittills på resan. Ca 8 km blir det nog. Duschar på badbryggan. Skönt med varmvatten. Havstemp är 10,5 gr.

Fikat serveras som vanligt mellan 10 och 11. Smakar alltid godare efter en motionsrunda varför vet jag ej men så ä de. Promenerar upp till affären 150 m från bryggan. En liten men mycket välskött affär. Här finns det mesta prydligt upplagt och stapplat i hyllorna. Idag fastnar vi faktiskt för lite kött. Sommarkotletter får bli dagens middag. Detta trots att kylboxen rymmer både torsk och sej.

Lägger loss vid halv tolv. Har fått tips om att gå till Grötvaer på Grötöy. Ska vara ett fint ställe. Vi hissar segel och seglar väst om Bjerköy. Här finns ett fågelberg fullt med måsar och skarvar. Ett fasligt liv på måsarna. En fråga är varför bygga bo på så branta klippsluttningar när det finns små öar att bo på. Samtidigt förundras man över att äggen ligger kvar och att de nykläckta ungarna inte trillar i havet. Vi fotar och filmar lite grann.image.png

Efter att vi passerat alla måsarna seglar vi väster om Grötöy. Lätt vind gör att seglen slår fram och tillbaka i den rel korta havsdyning som rullar in. Beror på att strömmen sätter rakt ut mot vågorna. De reser sig då och blir korta och branta. Ett litet fiske stopp blir det också. Plockar bort extra krokarna och kör bara med pilken. Allt för att inte få sej. Efter ett tag är det napp. Fisken kämpar på bra men är tillslut upp i båten. Den här gången är det en 2 kg lubb som svalt bytet. Han får sig ett stick med kniven så att han dör. Rensningen väntar vi med tills vi är i land.

Efter ytterligare tre sjömil är vi framme. Hamnen ligger längs med sundet. Här finns ingen pir att gömma sog bakom. Däremot ett band med öar. Vi får hoppas att det räcker. YR spår inga hårda vindar framöver däremot kan det komma mycket regn i natt. Vi sätter upp sittbrunnskapellet som skydd för det kommande regnet.

Middagen tilllagas direkt medföljande meny. Sommarkotletter med stekta champinjoner och potatis. Grönsaker är sockerärtor och brockolli. Efterrätt jordgobbar med grädde.

Regnet börjar lite lätt vid fyra tiden på em. Vi slöar till i ruffen och sover lite. Kvällen kommer säkert gå i lugnets tecken . Avslutar med ytterligare en valbild från igår.

 

 

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s