Dagsregn.

Söndag 17/7

Grötavaer: mulet , regn, Syd 8 m/s

Vaknar vid sju. Lyssnar på regnets plaskande på däck. Vinden har gått över på syd i natt. Vi får vågorna rakt in i aktern. Plaskar till med jämna mellanrum när en våg träffar aktern. Gungar lite mer förstås. Vi går upp och fixar frukosten. Eftersom det utlovas dagsregn kan vi lika väl gå till Harstad nu direkt. Vi kan ju ändå inte göra några fjällturer i det här vädret.  Vi kastar loss och tar motorn till hjälp hela vägen. Slöa som vi är kör vi med kapellet uppe. Vi slipper då bli blöta. Börjar mer likna ett stilla pensionärsliv nu. Lugnt ute på sjön, möter bara hurtigrutten och en lastbåt. Vid elva tiden är vi framme i Harstad. Kort dagstur på 14M. Vi kan välja på flera tomma platser i gästhamnen. Vi tar en vid Y- bommar. Här ligger det ca 10 gästbåtar, alla norska.

Dags för lätt lunch. Bullens pilsnerkorv med god senap är alltid gott ihop med ostmackor. Vi är inne på sista greve’ osten vi hade med oss hemifrån. Som tur är får vi ostleverans från Sverige på tisdag.

Vi bestämmer att ägna denna regniga dag åt lite bad. Inte ute utan i Grottebadet. Harstad har nämligen ett äventyrsbad nersprängt i berget precis i centrum. Vi packar badkläder och handdukar. Promenerar sen endast 300 m till badet. Häftigt att gå en lång sprängd tunnel neråt för att komma till entrén. Betalar 165kr/st och går in. Vi börjar med att simma 500 m. Lite motion behövs alltid. Sen slöar vi i den varma bubbelpoolen, testar ångbastun,vanlig bastu,vågbassängen,strömrännan och till sist några race i vattenrutchkanan. Avslutar med mjukglass och coca coola. Trötta och mycket rena vandrar vi tillbaka i regnet. Amarant ligger så snällt vid bryggan och väntar på oss.

Nu känns det i kaffetarmen att det är tomt. Raskt på med kaffepannan på spisen i med vatten och kokkaffe. Gasolen tänds med ett klick på knappen. Det dröjer inte många minuter förän den härliga doften av nykokt kaffe sprider sig i båten. Kaffet intas sen i sittbrunnen under kapellet. Åh va gott. Vi slöar sen resten av em med att läsa och surfa lite på nätet. Så mycket fotande har det inte blivit idag så några bilder blir det inte idag.

 

 

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s