Lugnet före stormen.

Måndag 18/7

Harstad: mulet, regn och uppklarnande.

Vi vaknar återigen av lite lätt droppande på taket.  När vi kikar ut ser det faktiskt lite ljusare ut. Startar dagen med lite röjande i båten. I morgon kommer vi utöka besättningen med tre nya medlemmar. Johan, Amy och Jocke sätter sig på tåget för transport mot Norge och Harstad. Sista biten blir det buss för dom. Akterruffen som hittils fungerat som stuv för gummibåt, gennaker och livflotte med mera rensas så att det går att sova där.  Gummibåten och flotten förpassas upp på däck och surras fast.

När affärerna öppnar drar vi in till centrum. Givetvis blir sport och fritidsbutikerna besökta. Vi lyckas som vanligt inte komma ut tomhänta. Jag hittar ett par Norröna fritidsbyxor och en flece jacka. Eva hittar ett par Bergans byxor och en buff. Dags för fika på ett cafe’ innan vi går tillbaka till båten. Idag när vi ligger still passar vi på att köra en tvättmaskin och torktumla den sen.

Idag är vi matslöa vi käkar färdig pyttipanna som bara behöver värmas upp i stekpannan. Men vi stekar faktisk ägg själva. Gott var det i alla fall.

Regnet har nu upphört och solen visar sig faktiskt några korta stunder. Vi tar en kvällspromenad bort till en gammal stenkyrka från 1200 talet.  Det ska vara den mest nordliga stenkyrkan som finns. Här finns också rester av ett tyskt krigsfångeläger. Här hölls tusentals ryska krigsfångar i arbetsläger under andra världskriget. Det var säkert inget lätt liv de hade. Kalla vintar, dålig mat, urusla kläder och dragiga oisolerade skjul att bo i. Ett minnes monument är rest för de som inte överlevde. Fortsätter på några fina stigar innan vi efter 2,5 h vandring är tillbaka vid båten.

Te och mackor med div ostar till kvällsmat som sen avslutas med söta norska jordgubbar ihop med vispgrädde. Kan inte bli bättre. Vi kommer att sova som stockar garanterat.  Som avslutning blir det en bild från den lugna hamnen.image.jpeg

 

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s