Idag får vi ny besättning

Tisdag 19/7

Harstad : halvklart svag Sw

Idag är dagen då vi utökar besättningen med tre personer. Våra numera vuxna söner Joakim och Johan  och Johans flickvän Amy kommer på besök. De ska segla med oss i ca 10 dagar nu. De har åkt natttåg till Narvik och sedan buss till Harstad.

Förmiddagen ägnas åt att städa Amarant och röja plats för deras grejor. Vi handlar mat och lunchar ute. God vällagad thaimat från ett stånd på torget smakar fint. På em passar jag på att byta olja på motorn. Vi har kört 215 h sen vi lämnade Mariestad. Pumpar ur den gamla oljan och byter oljefilter. Sen är det bara att fyll på 4 liter ny olja. Nu klarar vi oss säkert hem utan att behöva byta mer.

Klockan arton står vi vid bussterminalen och väntar. Bussen kommer men inga pssagerare som vi känner går av. Strax efter ringer Johan och undrar var vi är. De har nämligen gått av lite för tidigt där det också finns en gästhamn. Vi förklarar läget och säger att vi kommer strax med båten. Vi går snabbt tillbaka och startar upp. Kör sen en sjömil in i viken där alla tre står på tankbryggan och vinkar. Nu blir det ett glatt återseende med kramkalas. Packar in deras bagage och passar på att tanka 15 l diesel när vi ändå är här. Lägger loss hissar segel och styr mot Bjerköy.

Vi får en fin halvvind med 6 knop. När vi närmar oss Sandöya upptäcker jag en flock grindvalar framför oss. Vi seglar närmare. Rullar in genuan och seglar för bara storen. Det är en stor flock på ca 30- 40 st valar. Många stora hannar med grova ryggfenor. Vi kommer tätt intill. Får ca tio st precis utmed båtsidan som dykerframför fören. Jag styr och övriga sitter på däck och fotar för fullt. Efter ca en halvtimme drar dom vidare och vi seglar mot natthamnen. Framme vi tio. En ledig gästplats finns det. Vi tar den givetvis. Lägger till och fixar kvällsmaten som blir fisksoppa med räkor och jordgubbar med vispgrädde till efterrätt. När klockan är halvtolv så kojar vi trötta allihop och hoppas på en fin morgondag.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s