Segling och makrill

Onsdag 20/7

Bjerköya : sol, Sw 6-9 m/s

Idag när vi vaknar lyser solen och värmen verkar vara påväg upp. Eva och Amy tar en morgon jogg. Jag och Jocke promenerar en dryg halvtimme. Johan tar sovmorgon.  Vid kvart i nio är vi klara att segla ut. Frukost tar vi på vägen. I början ligger vi i lä av ön och får köra motor. Väl ute på fjorden  kommer vinden. Vi hissar segel och får en fin halvvind och slör med sikte på Andenes. Idag har vi ju styrhjälp så vi kan ta det lugnt.image

Vi har fin gång idag 7-8 knop när vinden trycker på. Ser två tumlare idag. Vi har ju inget val kan man ju säga. Hinner med en fika innan vi börjar närma oss Andenes. Alla är överens om att fisk vore gott till middag. Tar ner seglen nån sjömil innan hamnen. Kollar ekolodet jo fisk finns det. På ca 20 m djup ser vi fiskstim. I med krokarna. Amy börjar med att dra tre småsejar i ett svep. Alla är för små så de får simma vidare. Blir ytterligare några småsejar som får gå tillbaka. Johan prövar och får en makrill. Perfekt. Finns det en så finns de fler. Letar mig tillbaka till samma ställe och nu nappar det rejält. I ett huj drar Amy.Jocke och Johan upp tolv makrillar som vi behåller. Jag har fullt upp med att kroka av, bryta nacken av dom och styra. Nu har vi fisk så det räcker. Fick även en sill på en krok men den fick gå tillbaka i havet. Jag sätter direkt igång att file’a fisken de andra kör Amarant in i hamnen.image

Tomt vid gästbryggan så inga problem att välja plats. Vi laggar middag direkt.

Meny: Stekt makrillfile’ med kokt potatis, grönskar, och römme. Dryck : öl. Mycket gott är omdömmet från besättningen.

Eftermiddagen och delar av kvällen ägnar Jocke , Johan och Amy åt valsafari. Vi bokade plats igår fm åt dom. Tur var väl det för nu är det massor med turister här och alla vil se valar. Vi får hoppas de får se många. Eftersom makrill och sill är  på gång in så kan även späckhuggare vara i anslutning till fiskstimmen.

Jag och Eva tar en tur på byn och handlar lite innan det blir em fika med glass i båten.Återkommer senare med rapport om valobservationerna.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s