Sol och Späckhuggare.

Torsdag 21/7

Andenes : sol No 3-9 m/s.

Lite från gårdagen. När tre valskådare kommer tillbaka får vi reda på att de sett tre kaskelotter.  De har fotat och visar fina bilder.

Fin morgon högtrycket ger sol och värme idag.Jag och Jocke passar på att duscha hos hamnkaptenen innan frukost. Gröten äts upp innan vi lägger loss och går ut. Till en början är vinden svag medvind. Vi har däremot ganska rejäl dyning från både Sw och W. Vi åker hiss upp och ner. Vi kör motor för seglen kommer bara slå fram och tillbaka i dyningen. Så småningom ökar vinden på bakifrån. Vi lovar upp och hissar storen motorseglar sen söderut. Rätt som de är ropar Johan att han sett två fenor en bit bort om babord. Vi spanar och mycket riktigt där är två höga fenor. Helt klart två Späckhuggare på gång norrut. Roligt att vi fick val idag med. Ser också tumlare några gånger. Amarant rullar från sida till sida och Amy som inte har seglat tidigare känner av sjögången.  Det blir ett lite offer till havet. Så kan de va. Så småningom är vi framme vid nordspetsen på Vesterålen. Vi lägger till i Stö. Här finns en skyddad hamn inramad av stora pirar.Det tog 5h att ta sig 31M hit.image.jpeg

Väl framme i hamnen blir det sen lunch och sedan vila i solen.  Framåt femtiden drar vi på oss joggingkläder och tar en träningstur. Vi springer lite olika turer beroende på ork. Bad och dusch i båten efter. Amy hoppar givetvis i havet trots 10 gr. Vi andra väljer varmdusch.

Kvällen ägnas åt attspela kort. Plump står på menyn. Amy tar segern. Vi sitter sen och väntar in midnatts solen. Vid halv tolv går vi ut och tar oss upp på en liten höjd bakom hamnen. Här sitter vi sen och njuter av solen när den sjunker för att sedan se den stanna en bit ovanför horisonten.  Vi fotar lite i det fina ljuset. Vandrar sen nöjda tillbaka till båten och kojar vid ett tiden.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s