Varmaste dagen i år.

Fredag 22/7

Stö: sol +26gr vindstilla.

Redan när jag vaknar känns det i ruffen att det blir en varm dag.  Slår upp ruffluckorna och känner solens varma strålar lysa direkt in i sittbrunnen. Vi äter frukost ute,rejäla grötportioner för idag ska vi ut och vandra. Kl halv tio är vi klara att börja vandra Dronningleia. Den är utsedd till Norges vackraste tur runda. Vi väljer att gå söderut utmed kusten mot Nyksund till en början. Här är det lite lerigt och blött och små upp och nerförs backar. Solen värmer ordentligt så svetten rinner i floder. Massor med flugor känner doften av oss och surrar  runt oss. Passerar en fin sandstrand men nu har vi inte tid för bad.

Efter nån timmes vandring börjar vi klättra uppåt. Vi har en lång stigning framför oss. I början går det brant uppåt i björkskogen. Pustar och flåsar en del.  På slutet går vi på en brant kam som planar ut i en slät fin sluttning. Vi passar på att stanna och fika nära toppen.  image

Vi har nu klarat av en tredjedel. Leden följer sen en kant med små höjder innan den sedan vänder tillbaka mot Stö. Vi går på skrå uppför ett fjäll och så småningom får vi se byn och hamnen långt där nere.image.jpeg

Sista  biten blir en brant nedförsbacke till hamnen. Väl nere blir det bad och dusch och tvätt av svettiga kläder och skitiga skor. Vi var ute ca 5 h på de 15 km som turen ska vara.  När vi fått iordning på allt. Lägger vi loss. Sen lunch äter vi under gång autopiloten styr. Vi har bestämt att stanna för att fiska upp middagen. Givetvis trodde vi att det skulle gå på 10 minuter. Men ack så fel vi hade. Började med lite småsejar modell kattmat innan Johan fick en fin makrill.  Bra trodde vi en makrill brukar betyda flera. Men nej så var det inte.  Inget mer här. Vi fortsatte till ett annat ställe. Ser några sälar på vägen. Släpper ner pilkarna men inga napp. Flyttar oss ännu en gång. Nu lyckas vi lite bättre. Jag får en torsk på 1,5 kg och Johan ytterligare en fin makrill. Nu har vi fisk till middagen.

Motorn jobbar vidare på den spegelblanka fjorden. Vi går ner till Sortland och lägger oss i den mycket lilla stadshamnen. Här finns en ponton med plats för fyra små båtar. Vi är ensamma här till en början. En norsk snipa kommer in senare på kvällen. Sen middag vid halvtio tiden Kojar sen halv tolv.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s