Trollfjord och Svolvaer

Söndag 24/7

Skipsvågen Brottöya: mulet lätt regn bleke.

Dimman har lättat under natten men ersatts av grått väder med lätt duggregn.Vi lättar ankar vi nio för att få medström ner i Raftsundet. Har läst på innan så jag vet när strömmen vänder. Väl framme visar det sig att jag tänkt rätt. Under bron gör vi 7,5 knop och nere i det trånga Trangsundet är vi upp på 8,7 knop. Medström med 3.2 knop. Det forsar bra vid en rödlysboj i sundet. Vi svänger sen styrbord för att komma in i Trollfjorden.image

Trollfjorden är en 1.5 sjömil lång smal fjord med höga sidor. Tyvärr har vi ju moln på ganska låg höjd så vi kan inte se de högsta topparna. Hurtigrutten brukar gå in här och vända. De kan inte ha mycket plats på sidorna då. Vi går in till botten och vänder.  En Ribb båt är här med turister. När vi kommer till fjord myningen stannar vi och fiskar. Snabbt drar vi upp sex makrillar som jag file’ar och lägger i kylen.

Idag ser vi Havsörn överallt. Säkert över tio stycken på olika ställen. Måste vara gått om mat här. Vi fortsätter för motor till Svolvaer.  Går in till gästbryggan i centrum. Tyvärr var det helt fullt här med stora norska motorbåtar. Vi lägger till på en ponton som är reserverad för Trollfjordsbåtar. Passar på att fixa torskbiffar till middag innan det kommer någon båt. Flyttar oss till Vågans båtförening. Här hittar vi en bra plats längst ut på en ponton.

Vi ligger precis framför Svolvaer geita. En hög stenpelare som avslutad med två stenstoder. Här klättrar de som kan upp och vissa hoppar mellan stenpelarna. Det finns många fina klipp på det på youtube.image

Johan,Amy, Jocke och Eva sticker ut och joggar. Jag däremot fixar till ett fiskespö. Vi fick bottennapp idag så både pilk, tafsar och det mesta av linan försvann i djupet. Som tur är har jag med mig ett lager med reserv pilkar och linor. Efter dusch och kvällsmat tar jag och Eva en promenad in till centrum och kollar runt lite. Mycket folk på gatorna i hamnen. Svolvaer är ett turistcentrum för Lofoten. Avslutar kvällen med ett glas rött i sittbrunn. Vädret är fortfarnade mulet men det lättar så sakta. I morgon hoppas vi på att solen är tillbaka.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s