Sol och topptur.

Måndag 25/7

Svolvaer sol 25 gr svag vind.

image.jpegHärligt väder när vi vaknar i dag. Molnen som döljde bergen har skingrats under natten. Rakt akterut ser vi toppen vi ska ta oss upp till. Drygt 500 m stigning från havet. Vi äter en rejäl frukost. Packar ihop bananer, vatten och russin det får räcka. imageVid nio är vi klara att gå ivägStigen som leder upp mot berget är brant redan från start. Mycket stora stenblock att ta sig runt. På ett ställe sitter det kedjor att hålla sig i. Bitvis i björkskogen är det blött och halt. Eftersom det är varmt dröjer det inte många minuter innan vi är genomsvettiga.  Stannar och pustar med jämna mellanrum. Mjölksyran måste bort och andningen behöver gå ner. Första fjärdedelen är brantast. När vi når trädgränsen får vi lite vind som fläktar gott. Efter en och en halv timme är vi uppe på kanten och kan se ner mot andra sidan. Här är det i stort sett lodrätta stup ner.  Vi dricker lite vatten och tar oss sen bort mot toppen utmed kammen. Här har vi det luftigt som norrmännen säger. Dvs brant på båda sidor. Nedanför oss har vi Svolvaer geita. Vi såg flera personer klättra upp på de två stenpelarna när vi gick upp

 

Äter våra bananer, russin och fyller på med vatten innan det är dags att ta sig ner igen. Det gäller att se var man sätter fötterna för det finns många vassa stenar att trilla mot. Bitvis är det blött, lerigt och halt. Vi håller oss på benen. Vi möter nu många som är påväg uppför. Vissa kommer få det jobbigt ser vi. Bla två små chihuahua hundar med matte och husse. Benen är väl korta för stora stenar. Hemma vid båten vid tolv. Duschar och blir bjuden på lunch. Johan, Amy  fixar tortelini med god sås på bönor och tomater.

Eftermiddagen går vi på stan. Besöker ett krigsmuseum som visar grejor från andra världskriget. Massor med prylar som en enda man samlat ihop på 45 år. Han lever och samlar vidare.

Glass på torget svalkar gott i värmen. Ny sort blev det. Äppelpajsglass var inte dumt.Handlar lite mat till kvällens middag. Johan och Amy står för menyn. Makrill från trollfjorden blir huvudingrediensen sen får vi se vad som bjuds.image.jpeg

Ugnstekt makrill med bulgur. Vittvinssås med lök och persilja och lite whiskey i och gröna bönor. Gott var det allt tog slut i ett nafs. Skönt med en liggedag idag när det är så gott väder. Slöar på kvällen i sittbrunnen.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s