Mera fiske och fisk meny.

Tisdag 26/7

Svolvaer : sol + 24gr vindstilla.

Återigen en solig och fin morgon. Frukost ute i sittbrunnen. Vi stressar inte för vi ska inte gå så långt idag. Henningsvaer är målet för dagen. Vi passar på att tanka diesel för tankstället ligger på bryggan bredvid. Dieseln var dyr här 10,77 kr/l . Vi tuffar sakta för motor mellan de små öarna bort mot Kabelvåg. Vi går inte in i byn utan stannar till två sjömil bortanför för att fiska.

Sej sej sej vi får tripplar med småsej i varje försök. De är dock för små så de får leva och växa till sig. Flyttar oss och Jocke drar två torskar störst är en på 2 kg. Amy får en ännu större men den lossnar precis när vi ska lyfta den ombord. Två lite större sejar behåller vi. Flyttar oss igen till ett 18 m grund. Här blir det napp direkt men nu är det makrill. Snabbt får vi upp fyra stycken fina fiskar. Nu får det vara bra för idag. Vi har mat till lunch idag och middag i morgon.

Fortsätter mot Henningsvaer. Väl framme väljer vi att svaja i en vik precis utanför byn. Här blir det bad på de som gillar det. Varmt i vattnet, rekord för i år 14,5 gr. Amy badar som vanligt. Jocke drar på sig våtdräkten och cyklop och dyker lite. Han kollar propeller och logg. Allt ok. Han kollar även om vi fått några havstulpaner efter våra två månader i saltvatten, men botten är slät och fri från allt. Bottenfärgen vi målar med (VC 17 ) funkar perfekt.

Till lunch blir det makrillgryta med risnudlar lite asiatiskt stuk. Jättegott blev det.Dags att flytta oss in till hamnen. Ankarspelet får göra sitt jobb innan vi är i väg. Skönt att spara ryggen. Vi lägger till vid Fiskekrogens flytbrygga. Vi har bokat bord här kl 19. Perfekt att ligga så nära tar bara en halv minut till bordet. Innan dess hinner vi med en byrunda med glass. Johan och Amy tar en joggingtur.

Resturangbesöket blir mycket bra. Givetvis beställer vi alla fem in olika typer av fiskrätter. Jag tar grillad marulk med potatismos och paprikasås. Eva och Johan tar en blandad fisk och mussel gryta. Amy tar fisksoppa och Jocke käkar långa med mandelpotatis. Alla bli vi mätta och nöjda. Till dessert blir det lingon pannakotta och chokladfondue. Vi blir bjudna av Johan och Amy på det hela som tack för resan.

på kvällen har det mulnat på och dimma kommer inrullande från havet. Bergen försvinner och det blir grått. Vi lämnar resturangen och går de få stegen till båten. Drar upp kapellet för det väntas regn i natt. Sitter sen i sittbrunn och läser. De yngre sitter inne i ruffen och tittar på en komedi på datorn. Solen går nu ner ca 22.20 så nu är det slut på midnattsol men när vi kojar vid elva är det fortfarande helt ljust. När vi nu fortsätter söderut kommer nätterna bli mörkare och mörkare. Givtevis ökar ju också längden på natten i tackt med dagens förkortning. Det är bara att vänja sig.

 

 

 

 

 

 

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s