Åter till Svolvaer.

Onsdag 27/7

Henningsvaer : mulet lätt regn Sw 4-7 m/s

Gråväder idag när vi vaknar.  Duggar lite lätt. Vi fixar frukosten tar ner kapellet och går ut. Vi hissar segel utanför hamnen. Slör idag. Vi lägger oss på en kurs som gör att vi får bra fart. Amy tränar på att styra. I början lite vingligt men det blir bättre efter hand. Det är inte så lätt när vågorna skjuter på snett bakifrån. På slutet surfar vi på i nästan nio knop.

Vi är återigen påväg till Svolvaer. Jocke ska nämligen lämna oss i morgon och flyga hem. Planet går redan 7,50 från Svolvaer så vi måste ju vara på plats idag. Framme vid tolv tiden efter 12 M segling. Idag har vi varit ute i exakt två månader och samtidigt passerade vi 2000 seglade sjömil. Vi lägger oss på samma plats som vi lämnade igår.

Middagen blir som vanligt fisk. Idag stekt torsk med hemgjord potatissallad och gröna ärtor. Smakade återigen mycket bra. Konstigt att man inte tröttnar på fisk när vi ätit det så mycket.

På eftermiddagen passar jag på att imprengnera kapellet. Det behövs ibland för att det ska hålla tätt.  Därefter tar jag och Eva en joggingtur på ca 1 h. Blir lite blöt myrlöpning på ett elljusspår. Spåren är inte markberedda här. De är ju mest anpassade för skidåkning med gott om snö. Duschen efter känns verkligen bra.

Vi passar på att köra en tvättmaskin när det finns en sådan här. Amy och Johan behöver köra lite kläder de ska ju vara med några dagar till.

Kvällen avslutar vi med god annanaspaj som Amy gjorde i ugnen. Sedan blir det kortspel dagens Plump och ölprovning. Vi köpte lite norsk Mack öl i Tromsö som vi nu smakar av. Vissa bra och vissa lite blaskiga. Bra att veta till nästa gång man köper sådan öl från Mack. image.jpeg

 

 

 

 

 

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s