Besättningen krymper.

Torsdag 28/7

Svolvaer : sol , No – O 3-8 m/s

Klockan  ringer kvart över sex dags att gå upp. Jocke har sin taxi beställd till sju. Vi äter frukost och följer honom till taxin. Han ska nu flyga först till Bodö,sen till Trondheim, vidare till Arlanda, flygbuss till centralen och Tåget till Skövde. På tolv timmar ska han vara hemma. Vi sticker iväg direkt efter han åkt. Hissar segel och styr mot Skrova. Vi får en fin halvvind 5-6 knop. Passerar väst omSkrova och lägger kursen rakt i syd över vestfjorden. Vinden ökar på och så gör också farten. Amy tar över rodret och lägger sig på kurs till nästa waypoint 15M bort. Farten ligger nu stadigt mellan 7-8 knop samtidigt har vi lång havsdyning in från läsidan vilket känns lite konstigt. Amy lär sig snabbt att hitta rätt spår med små rattrörelser och känner heller inte av nått i magen. Att styra är oftast ett bra sätt att bota sjösjuka.image

Väl över västfjorden kan vi vända oss om och se hela lofoten väggen. Nu är det däremot mycket mindre snö på topparna än när vi seglade upp. Varmt och skönt idag. Eva och Amy vill bada och vi rullar in genuan och går upp i vind och stannar. De kommer snabbt upp ombytta för bad och tar ett dopp. Jag och Johan tar fiskespöna och   prövar fiskelyckan. Tar inte lång stund förrän tre torskar och en sej ligger i hinken. Eva som har fått blodad tand på fiske greppar det ena spöt.  En minut senare dyker en 2 kilos Kolja upp i vattenytan. Snabbt lyft och ner i hinken för avlivning och avkrokning. Nu är middagen klar och vi återtar seglingen. Vid fyra tiden är vi framme vid Kärringö efter 46 M fin segling.  Innan vi var framme passade jag på att rensa och file’a dagens fångst.image.jpegEn plats ledig vid gästpontonen som vi snabbt lägger till vid. Fixar till båten och drar ut kabel till strömmen. Går sen en sväng och visar Johan och Amy handelsstället med alla gammla hus. Affären får ett besök innan vi är tillbaka vid båten. Himlen är nu grå och regnet hänger i luften. YR spår regn från 18 och tio i sex börjar det regna. Sen skvätter det resten av kvällen.

Middagen  blir  fiskburgare med bröd grönsaker och dressing tiilsammans med en norsk mörk lager. Riktigt gott blev det. Hallon med vispgrädde till efterrätt.

Kvällen  avsluar vi med att Amy lär oss ett nytt kortspel som heter tolvan. Massor med regler så det tog ett tag att komma in i det. Eva och Johan spelar ihop och tog första segern. Jag och Amy får ta revansch en annan gång.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s