Mera fisk.

Fredag 29/7

Kärringö : uppklarnande svag Sw vind.

Regnet som startade igår kväll slutar lagom tills vi vaknar vid åtta tiden. Först frukost och sen efter lite vila drar vi alla ut och joggar. Jag och Eva tar vägar,Johan och Amy stigen upp till middagshaugen. Mina ben är sega idag så turen blir både promenad och jogg. Jag är först hemma så jag hinner duscha innan de andra kommer. Passar också på att fylla vatten. När de andra tre anlänt och duschat klart fixar vi lunchen. Spagetti med köttfärssås. Länge sen det var kött på menyn.

Solen börjar nu lysa igenom molnen och vädret blir stadit varmare. Vi kastar loss vid ett tiden. Vinden är svag och mitt i nosen så Volvon får göra jobbet. Precis innan vi är framme i Bodö så stannar vi för att fiska. Botten går på bara 300 m upp från 170 m djup till 30 m. Släpper i plikarna på 50 m djup. Dröjer inte länge för än Amy ropar napp. Hon känner att det är något större. Efter att ha pumpat upp all lina ser vi att det är en fin torsk. Jag går ner på badbryggan och tar huggkroken och lyftre ombord den. Det här är största fisken vi fått på hela resan.image.jpeg

Vi fortsätter fiska och nu blir det sej i parti och minut. Vi sparar de större och låter de små gå. Johan som gillar att ta makrill drar en trippel fångst. Totalt sparar vi En torsk sex sejar och fyra makrillar. Hinken är nästan full.image.jpegFilear allt direkt i sittbrunn. Allt rens som blir över får trutarna som vakar runt båten. Det blir ett fasligt ståhej när vi kastar i resterna. Sen är det bara att tvätta rent från blod och fiskfjäll.

Vi fortsätter sen in till Bodö. Är framme vid femtiden. Får en bra plats på insidan stora pontonen. Här slipper vi svall från passerande båtar i hamnen. Glömde skriva att vi hade en god em fika innan fisket med nybakad kanelkaka som Eva fixat till under tiden vi gick.

Bodö är sista hamnen för Johan och Amy. De ska åka på söndag. Innan dess ska vi åka ribbbåt i morgon till saltströmmen. En av världen snabbaste tidvattenströmmar. Vi bokade platser igår över telefon hos turistbyrån här i stan. Idag går vi och betalar och får biljetter. I morgon halvfyra ska vi fara iväg.

När vi kommer tillbaka till båten passar vi på att vädra dynor och sängkläder eftersom vädret är var,t och soligt. Det vill gärna bli lite fuktigt under dynorna när vattnet fortfarande inte är varmare än trettongrader.

Middagen blir som vanligt fisk. Idag stekt torsk file’ med potatis och hemgjord remoladsås. En öl slinker också ner. Fortfarande är det gott med färsk fisk. Undrar när vi kommer tröttna på det.

Kort spel med ett glas vin avslutar kvällen. Dagens spel var plump. Jag lyckas med att komma klart sist efter en hel massa plumpar. Får väl sova på saken och komma igen nästa gång.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s