Regn och kryss.

Måndag 1/8

Store Selsöy: mulet , regn Syd-sydväst 2-6 m/s.

Det har regnar hela natten och gör så när vi vaknar. Vi äter frukost och väntar ut det. Kollar väder radarn på nätet och ser att det ska minska. Vid kvart över nio lägger vi loss. Vinden är svag mitt emot så vi kör motor ca 10 M. Efter 2M passerar vi polcirkeln igen fast nu från norr till söder. Vinden ökar på till ca 4 m/s och vi ändrar kurs lite så det blir lite mer gynnsamt att segla. Visserligen kryss men det blir långt slag , kort och långt igen. Så håller det på . Vi fikar ,äter lunch fisken slut så vi tar köttbullar går de me. Vi kryssar ner till Sandnessjön och går in till båtföreningens hamn. Ledigt vid gästbryggan  där vi lägger till. Fem motorbåtar här. Framme vid kvart i fem på em. Seglat 41M idag. Regnet gav sig vid ett tiden och nu blir det mer och mer sol. Vi byter om och sticker upp på Åsen och joggar. När vi var här för en och en halv månad sen promenerade vi här det gör att vi vet att det är en bra stig. Springer fram och tillbaka ca 11 km blir det innan vi är tillbaka vid båten. Lite tur hade vi för vi hittade kantareller vid stigen som vi plockade. Jag får ta av mig t-shirten och lägga dom  där och knyta till. Dusch och rengöring av leriga skor efter löpningen.

Kvällsmaten blir stekta kantareller på grovt bröd tillsammans med älgkorv och ost. Till det dricker vi gott te. Efteråt känner man sig så skönt avslappnad och  lugn.

Både idag och igår har vi sett mycket havsörn igår var det ca 10 st och idag 8 st. Här i Nordland och Helgeland ska det finnas över 3000 örnar. Ser några havsörns ungar som står upp och flaxar och flyger korta turer.

Kojar vid tio tiden  för vi tänker försöka komma iväg rel tidigt i morgon och ta oss till världsarvsön Vega. Vi har hört mycket positivt om den ön.

 

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s