Inblåsta i Ålesund.

Tisdag 9/8

Ålesund : mulet , regn  nordväst 15-20 m/s

Regnar och blåser småspik när vi vaknar. Vi blir kvar i hamn idag. Första dagen vi inte vill segla på den här sommar turen. Efter 75 dagar kommer alltså en dag då vi är inblåsta. Vi får väl inte klaga för mycket. Vi ligger bra och säkert längst in i hamnbassängen och märker inte så mycket av blåsten. Värre är det för de båtar som ligger vid pontonen längre ut. Där gungar det rejält både båtar och pontoner rör sig ordentligt. Är nog svårt att sova när det gungar så.image.jpeg

Ålesund är en stad med ca 70000 inv som ligger på ett antal öar. 1904 brann hela staden ner bara ett hus klarade sig. Den nya stade är till stor del uppbyggd i jugend stil. Mycket fina hus överallt kyrkan i granit är väldigt fin. Vi promenerar runt i regnet och kollar in husen.image.jpeg

Vi hittar en fin skeppshandel på vägen. Givetvis måste vi gå in där. Kommer ut några tusen fattigare. Blev en fin spegel och ett par Gill seglarbyxor plus lite smått och gott. Mina gamla seglar byxor har börjat läcka lite så det är dags att se sig om efter nya. Eva slinker in i en garnbutik och hittar ett fint garn att sticka en tröja av.

Tillbaka i båten blir det att steka makrill till lunch och hallon med vispgrädde efter.  Regnet ger sig inte men vinden är påväg ner  så vi får se om det blir segling i morgon. Vi är ju snart nere vi Stattlandet och då måste vi ha bra väder för att runda udden.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s