Solen tillbaka Ålesund nu kommer vi.

Måndag 8/8

Norra Björnsund : sol syd till sydväst 2-7 m/s

Vinden gick ner i natt och vred till syd. Regnet drog norrut och solen lyser fint när vi vaknar vid sju. Vi drar iväg direkt. Hissar segel så fort vi är utanför hamninloppet. Kurs 212 grader. Skotar hem seglen till max och lägger oss på en 20 sjömil lång bog. Lätt motström som valigt på fm. Vi gör allt mellan 4 – 6.5 knop .Efter nån timme fixar vi frukost. Idag blir det te och mackor. Gröten får vänta till i morgon.

När vi kommer ner till Flemsöy vrider det mot sydväst och minskar. Vi drar igång motorn och kör mot Ålesund. Det väntas regn efter ett och vi vill gärna vara framme då. Ut över havet är det riktigt grått nu. När vi har två sjömil kvar stannar vi till vid ett åtta meters grund. Vi behöver få lite mer fisk nu. Kylboxen är tom. Vi släpper i två spön på var sida om båten. Ser lite fisk på ekolodet. Jag drar i rask takt upp fyra makrillar och tre fina Lyrtorskar. Eva får inget bara ett bottennapp som tog pilken. Konstigt när vi fiskar så nära varandra och med likartade grejor. Filear snabbt fisken innan vi kommer fram till hamnen. Vi kör så långt in i hamnen som möjligt och lägger oss utanpå en Grand Solei 50. Här hoppas vi ligga tryggt och säkert när vindar med stormstyrka ska dra in i morgon. Precis när vi är framme börjar regnet. Vi sätter upp kapellet så vi har det torrt i sittbrunn.

Klockan är halvtre så vi fixar middag. Stekt lyrtorsk en timme gammal tillsammans med römme och pepparrot är inte så dumt. Drar sen på oss regnjackor och går på byn. Mycket rea i affärerna. Blir lite inköp bla en ny seglar jacka från Helly Hansen som var sänkt 50%. Min gamla börjar bli rätt sliten nu.

Kvällen blir lugn i ruffen regnet vräker ner ute. Passar på att laga några sömmar som släppt på kapellskyddet. Bara att sy hål i hål så blir det bra. Solen tar sömmarna sakta men säkert. Klar vid halvelva. Bara att kojaimage.jpeg

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s