Regnet det bara öser ner.

Fredag 12/8

Florö : regn, regn, regn, ost vind, +10gr.

Regnar när vi vaknar. Vi känner inte för att segla idag trots östliga vindar nu på morgonen. Vi vet att vinden ska gå mot syd och sydväst ca 10-13 m/s. När det också ska komma femtio till sextio mm regn på 24 h så är det ett lätt beslut att ta. Hela besättningen på Amarant röstar på liggedag.

Vi tar det lugnt fram till halvtio sen drar vi på oss regnkläder och stövlar och går en promenad. Vi är ute en och en halvtimme innan vi är tillbaka. Passar på att handla lite mat. Ny grillad kyckling får det bli det var länge sedan vi åt det. När vi är tillbaka i båten är det bara att hänga regnkläder på tork i sittbrunnen. Skönt med ett bra sittbrunnskapell så man slipper blöta kläder inne i ruffen. Sätter på kaffepannan och snart sprider sig den goda doften av nykokt kaffe i ruffen. Smakar perfekt nu vid elva tiden.

Regnet ökar i styrka och nu vid middagstid vräker det ner. Några båtar lägger till bla den Contrasten vi såg i Ålesund. De har säkert haft det blött idag.  Lunchen blir vid ett tiden kycklingen smakar riktigt bra tillsammans med potatissallad.

Eftermiddagen tillbringas i ruffen . Surfar runt lite på nätet. Kollar väderradarn som bara visar kraftigt regn. Hoppas det minskar till i morgon  för då vill vi gå vidare. Enda glädjen är att på Söndag ska ett högtryck växa in över norge och ge fint väder nästa vecka. Då borde vi nog hinna ner till Lindesnäs och rikta fören mer mot Sverige. Vi lyssnar på norsk radio det är ju OS i Rio nu. Just nu spelar Sverige mot USA i kvartsfinal i fotboll. 1-1 efter full tid och det ska bli förlängning. Vi får se hur det går.

image.jpeg

Te och smörgås lite ost kex och vin får avsluta den här super regniga dagen i Florö.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s