Rakt genom Hordaland.

Söndag  14/8

Nötlevågen : grått,lite dis, bleke.

Nu börjar rutinerna sitta. Vaknar sex igen utan klocka. Har hört att det regnat ordentligt i natt men nu har det slutst. Vi lägger loss direkt. Frukosten får vänta någon timme då tycker Eva att den smakar bäst. Jag kan äta när som helst spelar ingen roll. Helt spegelblankt när vi går ner genom Alveströmmen. Lätt motström nu på morgonen. image.jpeg

Stannar till vid Litenbergen brygge och tankar. Här är en ganska stor marina som även har tankstation. Vi fyller fullt i huvudtanken och två dunkar totalt 80 liter för 8.98 kr/l. Det kanske räcker hem om vi har tur med vinden. Fortsätter ner förbi Bergen. Vi går inte in till staden för vi har varit där så många gånger. Senast för två år sen då vi var här två gånger. Nu kommer det lite västlig vind och vi hissar segel. Sträcker sen söderut i huvudfarleden. Efter att vi passerat Korsfjorden seglar vi i den fina skärgården som mynnar ut vid Bjerkavik. Möter några segelbåtar idag. Säkert några som är på väg hem på sista semesterdagen.

Efter Bjerkavik går vi mot Stocksund innan vi slutligen lägger till i Sagvåg efter 58 sjömil. Ett litet samhälle på Stord. Det tar ett tag att snirkla sig in till gästhamnen längst in i viken. Här blir vi välkomnade av tre pratglada herrar. De tar hand om förtöjningen och fixar elen. Sen berättar vi lite om resan och var vi kommer ifrån. En man hade jobbat på lastbåt och varit i Otterbäcken några gånger.

Betalar hamnavgiften och duschen. Hamnkapten är en mysig tant som heter Målfrid. Vi tar sen en joggingtur. Hittar ett mycket kuperat elljusspår efter ett tag. Här tar vi ett varv. Längsta backarna har säkert över 50 m stigning. Tillbaka efter en timme. En skön dusch och sedan varma mackor med älgkorv och ost tillsammans med en öl får avsluta dagen. image

 

 

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s