Stilla i Skagen.

Lördag 20/8

Skagen : mulnande so vind 19 gr.

Somnade direkt trots oväsen och sov som en stock till sju. Precis när vi vaknat drar grannbåten igång bogpropellern för att lirka sig ut. Tar på mig för att ev hjälpa till men när jag kommer upp är de redan loss och påväg ut. Bara att gå ner igen och fixa frukosten. Näst sista grötpacketet tar nu slut bra beräknat då har vi fiberhavregryn tills vi kommer hem.

Vi har bestämt att ta liggedag idag och göra div inköp. Vi börjar med lite mat bla Wienerbröd. Vinförådet är nästan slut så vi fyller på med lite mer. Det räcker nog även i höst skulle jag tro. Pilsner blir det inget pga sonen var i Tyskland i somras och bunkrade åt far så öl finns redan i källaren. Vi har även öl kvar sen vi startade och det räcker hem. Fyller också på med lite likör, körsbärsvin och sherry. Sherryn går åt till matlagning hemma. Bär ner allt till båten och tar en god fika. Med lite av det vi köpt in.image.jpeg

Vi går tillbaka till köpgatan. Eva fyndar lite kläder i några butiker. Jag hittar ett par fritidsskor till rea pris. Nu har regnet nått in över Skagen. Vi tar skydd på en italiensk resturang och äter lunch. Eva tar pizza och jag en hackebiff. Jättegott tycker vi båda. När vi kommer ut regnar det fortfarande så vi skyndar oss ner till båten.  Ganska trötta är vi efter maten så vi tar och slöar några timmar. Piggar sen upp oss med lite kaffe.

Regnet har gett sig vid fyra. Vi vill jogga idag så bara att byta om och dra iväg. Norr om Skagen finns ett område med lite skog och mycket stigar. Här joggar vi runt lite kors och tvärs tills vi är nöjda. Tar sen stora vägen från Grenen tillbaka mot Skagen. Sammanlagt är vi ute ca 1h 15 min.  Jag är trött i benen efter och känner lite i mina knän.  Men jag är nöjd att jag kan jogga utan att det gör för ont. Duschen efter är riktigt skön. Här i Skagen är det billigt att duscha endast 5 kr kostar det. I Norge betalade vi som mest 40 kr för en dusch.

Trötta och nöjda slöar vi i ruffen. Gårdagens tidiga uppgång och sena läggtid sätter sina spår. Vi avslutar kvällen med lite olika ostar och kex och en kopp gott tee. Molnen lättar efter sista regnskuren och himlen blir härligt orangeröd. image.jpeg

I morgon tänker vi segla mot Sverige. Riktigt vart är inte klart än det beror lite på hur vinden ligger. DMI spår vind mellan syd och sydost. Vi funderar på Rörö norr om Göteborg men det får visa sig i morgon vart vi hamnar. Sakta men säkert närmar vi oss Vänern. Sista veckans ledighet börjar i morgon.  Det är tre månader sen vi seglade ner Amarant till Göteborg. Oj vad tiden går fort. Skulle nog kunna tänka mig vara ledig lite till. Det känns som det blir än mer viktigt att ta vara på den tid som finns  än att bara jobba måndag till fredag år ut och år in. Vi har börjat spåna så smått om hur vi ska dra ner på jobbet framöver för att få mer tid till våra intressen. Vi får se hur det går.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s