Mot Sverige.

Söndag 21/8

Skagen : sol, syd 3-6 m/s.

Även idag när vi vaknar skiner solen från en klarblå himmel. Vi gör oss i ordning för sista havsetappen för i år. Går iväg kvart över sju. Hissar segel direkt i hamnen. Skotar hem och halvvindar ut mellan pirarna. Vi lägger en waypoint på södra infarten till Rörö. Det är 33 sjömil dit och kursen blir 85 grader. Trots att det är tidig morgon är det riktigt ljummet i luften. Vi får en fin gång med 6 knop. Lite fartygstrafik idag så inga problem att passera trafiksepareringen  efter 12 sjömil. Mitt på kattegatt går vinden ner ett tag och vi gör bara 4 knop. Efter nån halvtimme ökar det på igen och nu ligger vi stadigt på 6,5 – 7 knop. Vi styr in syd Rörö vid kvart över ett. Ganska många båtar i hamnen men vi hittar en ledig boj och lägger fast.

Vi fixar lunch och går sen och handlar lite i affären som fortfarande finns kvar här på ön. Eftersom vädret är så fint vore det gott med lite grillat i kväll. Som tur är finns det kött kvar att köpa. Vi har inte grillat sen Ulsteinsvik i början på juni. Vi har ju mest levt på fisk.

Efter em fikat tar vi en joggingtur på ön. Det finns en turstig som går runt ön. Fint utmärkt och härliga vyer. Idag var benen sega både på mig och Eva. Vi skyller på värmen och att vi joggade igår. Blir ett dopp i havet efter. Andra doppet för i år för mig.

Grillen tänds vid sex. Här finns det jättefina fasta grillar med tak över. Bra för då slipper man släpa yt sin egen grill. På bryggan finns många bord och vi tar plats vid ett ledigt framför Amarant. Vi har Solen i ryggen. Sakta dalar den ned bakom berget. Menvi hinner äta upp innan skuggan når oss.  Sätter oss sen i sittbrunn och njuter. Hamnen är nu nästan tom på gästbåtar. De flesta har gått iväg antagligen för att jobbet väntar i morgon. Vi laddar för att i morgon börja resan uppför Göta älv. Vi får se hur långt vi hinner.image.jpeg

 

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s