Fin segling mot fin ö.

Onsdag 24/8

Kållandsö Mistaudde : sol syd till sydväst 2-5 m/s

Precis innan vi skulle lägga oss igår kväll tittade jag ut och får se norrsken. Det är inte så starkt för himlen är fortfarande ganska ljus men det flammar upp lite då och då. Det är ju inte så ofta vi kan se norrsken här nere i södern. När vi pratade med norrmän från Hammerfest så sa dom att de såg norrsken i stort sett varje kväll under den mörka tiden på året.

Frukost och sen en joggingtur ner till Spikens fiskeläge. Här ligger det bara tre gästbåtar. Säsongen går mot sitt slut. Vi joggar den fina stigen i Spikens gammelskog innan vi svänger tillbaka till båten. Skönt att hoppa i sjön och bada. Sexton grader  i vattnet. Förmiddags kaffet med kanelbulle smakar sen verkligen gott.

Vi bestämmer oss för att segla upp till Lindökroken utanför Brommö idag.  Den här ön är en av våra favorit öar i Vänern. Här kan man ligga säkert i alla vindar oavsett hur hårt det blåser. Vi får en slösegling med saxade segel. I början bara två knop men på slutet gör vi upp till fem och en halv knop. Vi passar på att äta lunch på vägen. Framme vid tre på em.

Lite båtputs får det bli idag. Tvättar  av vattenlinjen och polerar överbyggnaden. Vädrar dynorna och torkar rent på insidan i förpiken. Skönt att ha tid att jobba i lugn takt utan stress med sånt. Vi är först ensamma vid bryggan men vid fem kommer en OE 36 och lägger till.image.jpeg

När solen gått ner bakom trädtopparna tar vi med oss mat och grillgrejor och går över till klipporna i väster. Här är det kav lugnt idag , Vänern ligger som en spegel. Här kan vi sitta och grilla och njuta av solen som sakta sänker sig ner. Maten smakar alltid gått här ute i det fria. image.jpeg

Idag går solen ned 20.25 . Tyvärr ligger Djurö ivägen och en molnbank över Dalsland gör att solen försvinner lite tidigare. Trots det får vi ett fint kvällsljus och samtidigt är det så varmt att man kan sitta i kortbyxor och kortärmat.image.jpeg

När solen är borta och mörkret sakta börjar lägga sig samlar vi ihop våra saker och promenerar den korta biten till båten. Totalt på bryggorna ligger det nu nio båtar inte dåligt för att vara en onsdag efter semestertiden. Vi får ta och diska våra  grytor bestik mm innan vi trötta kojar vid halvelva. Kollar dock först om det är norrsken ikväll men vi ser inget.

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s