Mot sista natthamnen.

Torsdag 25/8

Lindökroken : halvmulet, svag sydlig vind, varmt.

Idag blir det näst sista dagen på vår resa. Vi fortsätter med förmiddags jogging. Idag kan vi pga det låga vattenståndet i Vänern ta oss så gott som torrskodda över till Hovden och senare över till Brommö. Vi joggar på i maklig fart och är ute ca en och en halv timme. Uppe vid den fina sandstranden Rövarn tältsr en pappa med sin dotter. De sitter och äter frukost när vi passerar förbi. Ser ut som en paradis plats att börja dagen på. När vi kommer tillbaka till båten blir det ett dopp i sjön. Artongrader är det i vattnet så det svalkar en varm och svettig gammal kropp.  Kaffetåren med kanelbulle gör inte dagen sämre.

Vi lägger loss vid tolv och tror oss kunna segla mot Torsö, men vinden har helt försvunnit. Vänern ligger spegelblank. Det verkar ju bli vår ledstjärna i år. Spegelblankt vatten. Vi har gott om norsk diesel kvar i tanken så motorn får tuffa de elva sjömilen ner till vår klubbhamn Skeberga.

Vi lägger till vid den fina nybyggda bryggan som i stort sett är klar nu. Jag var med i våras när den första biten skruvades på plats. Det är roligt att se hur fin den har blivit. Mycket ideelt arbete är nedlagt här. Förhoppningsvis kommer den stå i många år och glädja både klubbmedlemmar och gästbåtar. Eftersom vattenståndet är lågt får vi plöja en ränna med kölen i blåleran för att kunna lägga fast långsides vid bryggan.image.jpeg

Eva har fixat en snabblunch som vi äter  sittande vid bordet på bryggan. Vi har fått vår bil hitkörd  i helgen av snälla kompisar så nu blir det båttämning. Oj vad grejor vi släpade till båten i våras och som vi nu kan konstatera att vi inte använt. Framför allt är det mycket kläder som bara har legat och tagit plats. Man lär sig aldrig att packa med måtta. Livflotten får också följa med hem. Tur är det att vi inte fått användning för den.image.jpeg

Bilen blir tillslut helt full både i bagage och baksäte och då är inte allt med ändå. Vi kommer att få ta med resten senare. Ute är det riktigt varmt idag säkert 25 grader och lite fuktig luft. Känns som åskväder vore på gång men vi hör inget. På kvällen tänder vi trots det varma vädret bastun. Härligt att avsluta ledigheten med vår fina vedeldade bastu. Badar nån timme och kyler av oss med jämna mellanrum genom att hoppa i sjön. När vi åter är torra och rena tänder vi grillen och grillar lite olika korvar. Njuter sen vid bryggbordet av maten som vi dukat fram. När så mörkret börjar lägga sig går vi de få stegen över till båten och njuter av ett glas rött för att fira sista kvällen i båten. I morgon väntar hemfärd till Mariestad och sen bilen mot Skövde.

 

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mot sista natthamnen.

 1. Mats Gryte skriver:

  Det har varit helt underbart att följa er segling, tack för alla inläggen.

  Gilla

 2. Qinoa skriver:

  Hej och välkomna tillbaks där vi träffades i våras då vi var på väg på vår sommarsegling med Qinoa. Det har varit trevligt att få ta del av er resa via er blogg. Många minnen och platser som vi tack vare er, kommer ihåg. Det vi främst tänker på, då vi läser er blogg, är att ni är riktigt hurtiga (joggar i ur och skur), fixar med båten (hela tiden), äter fisk mer än sälarna i Nordsjön…
  Tack för bloggen! Hälsar Qinoa med besättning.

  Gilla

 3. amarantmsk skriver:

  Ja det känns skönt att allt gått bra. Nu har vi rivit ogräs i djungeln hemma vid. I morgon blir det en stor kärra till tippen med allt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s