Åter i Tromsö

Lördag 9/7

Skjervöy: mulet, disigt, lätt regn och växl vindar 2-6 m/s

Idag blev det rel tidig uppgång. Duschar innan frukost. Bäst att passa på när det finns en. Lägger loss vid 7.15. Grått och disigt ute idag. Vi rundar Skjervöyas NV udde innan vi hissar segel. Sträcker till en början innan vinden dör ut bakom en ö. Motorgång en bit innan en ny segelperiod börjar. Så här håller det på hela dagen. Vi seglar väl ca 75% av dagens 59M innan vi är framme i Tromsö. Det har varit riktigt trångt idag vi har mött hela fem segelbåtar. Rekord för i år. På turen från Tromsö till Nordkap och tillbaka till Tromsö ca 393 sjömil har vi bara mött en segelbåt. Passar på att tanka 88l diesel för 8,50kr/l innan vi lägger till i gästhamnen. Här är det också mycket flera båtar. En svensk ser vi plus ett helt stim med polska båtar även en österikare,holländare och engelsman ligger här i hamnen.

Efter att vi ätit sen middag vi halvnio väntar vi nu på att få gå på midnattskonsert. Den utspelar sig i Ishavskatedralen. Det ska bli skoj att lyssna till musik där. Akustiken i kyrkan verkar så skön. Vi kommer att ta en promenad över bron när det blir dags.

Det märks att kryssningsfartygen är på gång här uppe i norr. Vi har sett tre st idag. Bla ett på 290 m långt och 43 m brett. Vilka jättar minst tio våningar över vattenytan räknade vi till och stärre finns det.

I morgon tar vi återigen en liggedag. Vi får se hur vädret är innan vi bestämmer vad vi ska göra ev fjälltur. På kvällen ska vi se finalen i fotbolls Em på nån pub har vi tänkt.

Midnattskonserten var trevlig att höra på tre musikanter cello,piano och sång. Musik av Grieg ,Bach och några norska kompositörer. Tjejen som sjöng var verkligt bra. När det var slut vid halvett tog vi bussen tillbaka till Amarant. Ute strillregnar det nu tätt tätt.

 

Annons

Om amarantmsk

Vi är två seglare som gillar att segla från tidig vår till sen höst. Seglar oftast långt på somrarna. Samtidigt gillar vi att vandra fiska och cykla. perfekt att kombinera med segling.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s